Diari Pengembara: Ada Sa-buah Masa-elah...(Persoalan yang Memerlukan Jawapan)

  Tajuk entri ni ada masalah dari segi bahasa nya...Tapi sebenarnya sengaja di beri Tajuk sedemikian rupa dan itu merupakan serangkap dialog dalam filem Tan Sri P Ramlee iaitu Nujum Pak Belalang. Namun Entri ni tiada kena mengena langsung pun dengan filem beliau...hehehe...
  Tujuan Entri ni adalah bertujuan untuk bertanyakan beberapa soalan am pada BLOGGER-2 yang dah lama bertapak dalam dunia Fana ni...hikhikhik sebabnya aku merupakan pendatang baru atau diistilahkan Newbie ....huhu....  
 Ada Sa-buah Masa-elah...Pertama
       
                BLOGWALKING??? - Terdapat beberapa cara blogwalking yang ada ...cara yang bagaimanakah yang korang pilih atau selesa,sesuai, mahupunkerap untuk korang lakukan???

 Ada Sa-buah Masa-elah...Kedua

                                     Adakah hanyaatau cuma COMMENT /SHOUTBOX  cara meninggalkan jejak tika blogwalking untuk dikesan tuan empunya blog????

 Ada Sa-buah Masa-elah...Ketiga

                  Bagaimanakah korang menghias blog korang...?????



 "Kata  Orang Malu Bertanya Sesat Berjalan...".....makanye aku bertanya dan membuat entri ni....Harapan Aku Adalah Yang sudi memberi respon dan tunjuk ajar pada aku yang baru mencuba kehidupan sebagai seorang blogger ni....



*gambar hiasan sahaja
*gambar hiasan semata-mata

6 comments:

  1. jawapan soalan first bagi saye blogwalking blog yang selalu update nak tahu diorang biasenye akan sent dekat dalam SB.xdelah kerap..satu hari lima blog pun ok..
    soalan kedua:comment yup..berkesan..shuotbox tidak macam sampah je bak kate blogger femes..=)
    yg ketiga xdapat jawab..failed..hurmm..=)

    ReplyDelete
  2. hye !
    yaya pon newbie jugak but sesaje ngengade nak jugak jawab soklan ni boley tak ? hehe

    first, blogwalking. yaya akan blogwalking and left my link kat shoutbox and ofkoz setakat blogwalking tinggal link then blah adalah budaya yg tidak digalakkan. itu bukan tujuan ber blog. so, yaya merajinkan diri membaca entry2 menarik dorang and meninggalkan comment. kengkadang comment ni will give people courage to keep on blogging. ngee

    ok second. eheh.. ape ni ? konfius. yaya pon tatau soklan mana yaya jawab ni. sowryy. so.. erm rasanya jawapan first tadi da cover both soklan first and second kan. sowry bro wa tak tentu hala sikit pagi ni. hikhik

    and third. very easy. pegi je usha mana2 blog yang ada tutorial. ohh example my blog. so, kat situ boley laa belaja macam2 cara untuk menghias ok :D selamat berjaya !

    ReplyDelete
  3. and ohh btw. kalau boley kann tuka laa setting comment ni. bukan ape, ianya adalah sangat meng complicated kan life bagi orang rabun captcha macam yaya ni. hehe

    ReplyDelete
  4. owh..ok2 thanks for ur comment ...and i`ll improve it later after all of information i`ve got...thanks for coming...dan Datang lagoi.....hehehe waa baru pas mandi komen ni..terasa fresh otak sampai speak london plak aku....hehehe ...

    ReplyDelete
  5. macamane hias blog????? hias kalau rajin hias la sungguh2.. tp prefer simple je

    ReplyDelete
  6. salam knl..nak hias blog..wahh.. sa pk bru g brblog ne..lau psl blogwking n shotbx ne prlu jg n kdua2nya fmes..hias lh blog yg brknn ngn ko seorg blogr yg bru blajar..hehe.. i folo u..folo me back yer tuan blog..
    cara buat Auto like status facebook members

    ReplyDelete

Categories

blog (37) football (23) wordlesswednesday (17) diary (11) social network (10) art (9) premierleague (9) UEFA CHAMPIONS LEAGUE (8) personal (8) religion (8) Islam (7) funny (7) nasihat/advice (7) poem (7) Chelsea FC (6) doodle (6) agama (5) review (5) Johor Tourism (4) News (4) Ramadhan (4) manchester united (4) share (4) Barcelona (3) Fashion (3) HariRaya Aidilfitri (3) Johor (3) Music (3) author (3) championsleague (3) fakta/auta (3) group (3) quotes (3) sketching (3) Filem (2) Hari Malaysia (2) La Liga (2) Maharaja lawak mega (2) Rock n Roll (2) arsenal (2) blur (2) comedy (2) community (2) horror (2) kisah seram (2) komedi (2) layar perak (2) matchday (2) merdeka parade (2) mystery (2) notes (2) politics (2) question (2) rahsia kesihatan (2) scary (2) sihir (2) skill (2) special tribute (2) teknologi (2) 2012 (1) Cinema (1) Cinta (1) Father (1) Fathers day (1) Food Poisoning (1) Grunge (1) Harimau Malaya (1) Harimau Muda (1) Holiday (1) Kepak (1) Kurt Cobain (1) Love Story (1) Melayu/malay (1) Metal (1) Music History (1) P.ramlee (1) Real Madrid (1) Setempat (1) System Of A Down (1) Tanjung Piai (1) Tourism (1) Tutorial (1) Utusan (1) accessories (1) aneh dan pelik (1) azam baru (1) bed time story (1) bedtime stories (1) business (1) bye 2011 (1) career (1) dakwah (1) david luiz (1) dedication (1) democracy (1) doa (1) entry (1) events (1) facebook (1) fanpage (1) fernando torres (1) google (1) health (1) histeria (1) ilmu hitam (1) jobs (1) kamera (1) kerabat diraja (1) lagenda (1) malay proverb (1) minda separa sedar (1) minyak guna-guna (1) perempuan wanita dan hawa (1) power oil (1) propaganda (1) road to wembley (1) sosial (1) teori konspirasi (1) terrorist (1) ubat (1) watch (1) website (1) women (1) zine (1)

MAHU MENAMBAHKAN PENDAPATAN??? INI RESOLUSINYA...

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner

Followers