KONGSI VS NURKASIH VS PIRATE OF CARRIBEAN!!!!


Di antara filem Kongsi dan Nurkasih ni yang mana paling terbaik bagi korang??? macam mana pulak dengan Pirate Of Carribean???


Semalam baru aku berkesempatan menonton KONGSI dan NURKASIH...
      KONGSI=seperti yang kita tahu Artis Paling Popular iaitu Sam tu yang menerajui  filem ni..dan filem ni adalah bergenre Komedi/Aksi..Amat memuaskan ....aku berpuas hati cuma filem ni dia punya ending tergantung...hehe secene ending ketika itu pun tumulak tergantung..hahaha...maybe ada sekuel kedua???

NURKASIH= Kisah drama bersiri yang dinaik taraf ke Layar Perak ni pulak dikatakan boleh pecah panggung??? yeke??hah...Promosi ye pun wahh boleh tahan berkesan ...lagipun drama ini ketika ditayangkan di tv antara yang mendapat High Rating dan Viewer yang ramai...Sebelum tonton filem ni aku dah dengar komen2 dari mereka2 yang telah menontonnya mengatakan sedih la..menyayat hati la...namun bagi aku Nurkasih The Movie tidak lah sehebat Drama Nurkasih...jalan cerita filem tu sepatutnya panjang tapi cuba dipendekkan maka menjadi sperti terlalu cepat kadang lambat aku nak paham....ke aku memang lembab..hehe

P.O.C On The Strangers Tide= filem ni pulak aku belum tonton lagi...semalam ingat nak tengok tapi FULL....baik 3D mahupun tayangan biasa...FULL sehhh..Nurkasih pun penuh jugak...Apapun malam ni aku nak tengok filem ni....In 3D...yeahhhhhh

2 comments:

  1. kongsi aksi sam je kott best , jln cerita mcm ada xde je huhu

    ReplyDelete
  2. haa...isi nye cam kosong kan..tapi sarat ngan gaya komedi sam...lagi satu seblom ni kontroversi tentang ciplak idea antara farid kamil dan ahmad idham(adnan sempit) sebelum ni ...kite bley nampak kat dalam filem ni...persamaan scene..tapi dalam konteks yg berbeza...actually moral of the story aku rase berkenaan kumpulan2 kongsi gelap yg pernah memenuhi dada akhbar satu ketika dulu dan farid cube mengeksploitasi nye dalam bentuk komedi dan aksi....sama seperti adnan semppit..SosioKomedi...hehehe....pada pendapat aku la...

    ReplyDelete

Categories

blog (37) football (23) wordlesswednesday (17) diary (11) social network (10) art (9) premierleague (9) UEFA CHAMPIONS LEAGUE (8) personal (8) religion (8) Islam (7) funny (7) nasihat/advice (7) poem (7) Chelsea FC (6) doodle (6) agama (5) review (5) Johor Tourism (4) News (4) Ramadhan (4) manchester united (4) share (4) Barcelona (3) Fashion (3) HariRaya Aidilfitri (3) Johor (3) Music (3) author (3) championsleague (3) fakta/auta (3) group (3) quotes (3) sketching (3) Filem (2) Hari Malaysia (2) La Liga (2) Maharaja lawak mega (2) Rock n Roll (2) arsenal (2) blur (2) comedy (2) community (2) horror (2) kisah seram (2) komedi (2) layar perak (2) matchday (2) merdeka parade (2) mystery (2) notes (2) politics (2) question (2) rahsia kesihatan (2) scary (2) sihir (2) skill (2) special tribute (2) teknologi (2) 2012 (1) Cinema (1) Cinta (1) Father (1) Fathers day (1) Food Poisoning (1) Grunge (1) Harimau Malaya (1) Harimau Muda (1) Holiday (1) Kepak (1) Kurt Cobain (1) Love Story (1) Melayu/malay (1) Metal (1) Music History (1) P.ramlee (1) Real Madrid (1) Setempat (1) System Of A Down (1) Tanjung Piai (1) Tourism (1) Tutorial (1) Utusan (1) accessories (1) aneh dan pelik (1) azam baru (1) bed time story (1) bedtime stories (1) business (1) bye 2011 (1) career (1) dakwah (1) david luiz (1) dedication (1) democracy (1) doa (1) entry (1) events (1) facebook (1) fanpage (1) fernando torres (1) google (1) health (1) histeria (1) ilmu hitam (1) jobs (1) kamera (1) kerabat diraja (1) lagenda (1) malay proverb (1) minda separa sedar (1) minyak guna-guna (1) perempuan wanita dan hawa (1) power oil (1) propaganda (1) road to wembley (1) sosial (1) teori konspirasi (1) terrorist (1) ubat (1) watch (1) website (1) women (1) zine (1)

MAHU MENAMBAHKAN PENDAPATAN??? INI RESOLUSINYA...

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner

Followers