Football Talking: Keputusan Final Dan Wajah2 Goalkeeper Final FIFA Women WorldCoup 2011



Jepun JUARA FIFA WOMEN WORLD CUP 2011



Half-time
0 - 0
Full-time
1 - 1
Extra-time
2 - 2
Penalties
3 - 1


Jepun berjaya memenangi FIFA WOMEN WORLD CUP edisi 2011 kali ini apabila berjaya menundukkan USA didalam penentuan sepakan penalti selepas mereka bergelut 2 kali apabila seri 1-1 didalam 90 minit permainan dan juga 2-2 ketika berhempas pulas didalam masa tambahan.


Alex Morgan ,penyerang USA berjaya memecah kebuntuan dengan menjaringkan gol pertama USA hasil dari hantaran jauh Megan Rapinoe lalu berlari menewaskan pertahanan Jepun. Tetapi menjelang 9 minit sebelum tamat Aya Miyama berjaya menjaringkan gol bagi menyamakan kedudukan untuk menggagalkan hasrat USA menjuarai Worldcup kali ke 3 mereka dan perlawanan berlanjutan hingga ke Masa Tambahan dimana USA sekali lagi mendominasi perlawanan sehinggakan menghasilkan gol dari Abby Wambach melalui hantaran Morgan pada minit 104.

Jepun sekali lagi tidak menyerah kalah apabila penjaring terbanyak Worldcup edisi 2011 Homare Sawa berjaya meledakkan jaringan setelah tinggal 3 min baki perlawanan. USA bagaimanapun gagal menggunakan kesempatan apabila seorang pemain Jepun dilayangkan kad merah pada minit-minit akhir perlawanan. 
Keputusan kekal 2-2 sama sehingga penentuan penalti berlansung dan USA ternyata gagal memenangi penentuan sepakan Penalti itu yang berkesudahan 3-1 memihak Jepun sekali gus menabalkan Jepun sebagai juara Worldcup edisi 2011 kali ini dan yang pertama buat Jepun ...Tahniahhh...!!!

Japan Goalkeeper, Ayumi Kaihori

kebanyakan pemain-pemain bola sepak wanita dari asia merupakan mereka dari golongan tomboy dan pengkid??? hehe tengok je lah goalkeeper Jepun ni...adehhh tak boleh bla....namun beliau lah antara wira Jepun malam tu setelah kebangkitan dari bencana Tsunami lepas....tahniah....!






USA goalkeeper, SOLO

haa....yang ni pulak walaupun macam jantan main bola sepak tapi beliau seorang atlit wanita yang cun juga...antara top 10 USA top hot women athelete tu.....pheewwwiittt.....namun beliau gagal membantu pasukannya menjuarai edisi kali ini....Takziah...hehe

No comments:

Post a Comment

Categories

blog (37) football (23) wordlesswednesday (17) diary (11) social network (10) art (9) premierleague (9) UEFA CHAMPIONS LEAGUE (8) personal (8) religion (8) Islam (7) funny (7) nasihat/advice (7) poem (7) Chelsea FC (6) doodle (6) agama (5) review (5) Johor Tourism (4) News (4) Ramadhan (4) manchester united (4) share (4) Barcelona (3) Fashion (3) HariRaya Aidilfitri (3) Johor (3) Music (3) author (3) championsleague (3) fakta/auta (3) group (3) quotes (3) sketching (3) Filem (2) Hari Malaysia (2) La Liga (2) Maharaja lawak mega (2) Rock n Roll (2) arsenal (2) blur (2) comedy (2) community (2) horror (2) kisah seram (2) komedi (2) layar perak (2) matchday (2) merdeka parade (2) mystery (2) notes (2) politics (2) question (2) rahsia kesihatan (2) scary (2) sihir (2) skill (2) special tribute (2) teknologi (2) 2012 (1) Cinema (1) Cinta (1) Father (1) Fathers day (1) Food Poisoning (1) Grunge (1) Harimau Malaya (1) Harimau Muda (1) Holiday (1) Kepak (1) Kurt Cobain (1) Love Story (1) Melayu/malay (1) Metal (1) Music History (1) P.ramlee (1) Real Madrid (1) Setempat (1) System Of A Down (1) Tanjung Piai (1) Tourism (1) Tutorial (1) Utusan (1) accessories (1) aneh dan pelik (1) azam baru (1) bed time story (1) bedtime stories (1) business (1) bye 2011 (1) career (1) dakwah (1) david luiz (1) dedication (1) democracy (1) doa (1) entry (1) events (1) facebook (1) fanpage (1) fernando torres (1) google (1) health (1) histeria (1) ilmu hitam (1) jobs (1) kamera (1) kerabat diraja (1) lagenda (1) malay proverb (1) minda separa sedar (1) minyak guna-guna (1) perempuan wanita dan hawa (1) power oil (1) propaganda (1) road to wembley (1) sosial (1) teori konspirasi (1) terrorist (1) ubat (1) watch (1) website (1) women (1) zine (1)

MAHU MENAMBAHKAN PENDAPATAN??? INI RESOLUSINYA...

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner

Followers