MiniZine: Apa Monster of Montauk???


Monster of Montauk

Pernah tak korang dengar tentang menatang(binatang) ni??? ape menatang Montauk ni???
tengah syok2 you tubing tibe2 je  terjumpe video tentang menatang ni....meh sini aku cerita sikit ape yg aku terjumpa....


Hah first skali aku cube wikipedia ape tu Monster of Montauk ni...agak kurang memuaskan hasilnya kerana makhluk ni masih tak diketahui identitinya....
Wujudnya Monster of Montauk ni bermula dari penemuan bangkai seekor seekor  binatang yg aneh dan pelik serta tidak dapat dikenal pasti species nye di kawasan MONTAUK NY pada Julai 2008...(owhh rupe2nye name tempat) kisahnya telah ditulis dalam satu artikel di surat khabar The Independent yg ditulis Jenna Hewwit maka bermula lah cerita sensasi makluk ni...

tu diaa...bangkai menatang Monster of Montauk ...kalau korg perasan mentang ni macam patung2 menatang kat bangunan2/gereja vatican taw bangunan2 Pra sejarah di Eropah...ark???

Namun penemuan menatang ni telah mencetuskan pelbagai kontroversi dan spekulasi mahupun teori konspirasi??? hah..btol ni...tak tipu...hehe..Darren Naish seorang Palaeozoologist pula membuat kesimpulan bahawa menatang tersebut merupakan seekor racoon yg hampir reput akibat air laut berdasarkan kajian terhadap gambar2 yg diambil...!!!

Bagaimanapun ada yang percaya bangkai makhluk aneh ini merupakan mentang yang telah di mutasi kan oleh pihak2 tertentu yg mungkin dirahsiakan....huh ye ke..???
Apa pun tgk video2 di bawah ni dulu....




dan cube tgk  video ni plak tentang perbandingan yg di buat mengatakan bangkai tersebut sebenarnya racoon..




hahhh.....aku pun tak tawu pe yg wat aku rase nak post kan ttg menatang ni...cam menarik..da telah lame berlaku cuma aku tak tawu2 pun perkara ni....korang tawu tak???? bley kongsi2...hehehe!!!

"Gargoyles" adakah binatang pada patung tersebut benar2 wujud...hah ni yg dinamakan teori konspirasi....




* kisah ni telah menyebabkan ada pihak telah berminat membuat satu website rasmi bangkai ni disebabkan terdapat byk lagi penemuan2 bangkai binatang yg masih tak dikenal pasti lagi..ish3....cube lah jengah kalau berminat..--> Monster of Montauk

1 comment:

Categories

blog (37) football (23) wordlesswednesday (17) diary (11) social network (10) art (9) premierleague (9) UEFA CHAMPIONS LEAGUE (8) personal (8) religion (8) Islam (7) funny (7) nasihat/advice (7) poem (7) Chelsea FC (6) doodle (6) agama (5) review (5) Johor Tourism (4) News (4) Ramadhan (4) manchester united (4) share (4) Barcelona (3) Fashion (3) HariRaya Aidilfitri (3) Johor (3) Music (3) author (3) championsleague (3) fakta/auta (3) group (3) quotes (3) sketching (3) Filem (2) Hari Malaysia (2) La Liga (2) Maharaja lawak mega (2) Rock n Roll (2) arsenal (2) blur (2) comedy (2) community (2) horror (2) kisah seram (2) komedi (2) layar perak (2) matchday (2) merdeka parade (2) mystery (2) notes (2) politics (2) question (2) rahsia kesihatan (2) scary (2) sihir (2) skill (2) special tribute (2) teknologi (2) 2012 (1) Cinema (1) Cinta (1) Father (1) Fathers day (1) Food Poisoning (1) Grunge (1) Harimau Malaya (1) Harimau Muda (1) Holiday (1) Kepak (1) Kurt Cobain (1) Love Story (1) Melayu/malay (1) Metal (1) Music History (1) P.ramlee (1) Real Madrid (1) Setempat (1) System Of A Down (1) Tanjung Piai (1) Tourism (1) Tutorial (1) Utusan (1) accessories (1) aneh dan pelik (1) azam baru (1) bed time story (1) bedtime stories (1) business (1) bye 2011 (1) career (1) dakwah (1) david luiz (1) dedication (1) democracy (1) doa (1) entry (1) events (1) facebook (1) fanpage (1) fernando torres (1) google (1) health (1) histeria (1) ilmu hitam (1) jobs (1) kamera (1) kerabat diraja (1) lagenda (1) malay proverb (1) minda separa sedar (1) minyak guna-guna (1) perempuan wanita dan hawa (1) power oil (1) propaganda (1) road to wembley (1) sosial (1) teori konspirasi (1) terrorist (1) ubat (1) watch (1) website (1) women (1) zine (1)

MAHU MENAMBAHKAN PENDAPATAN??? INI RESOLUSINYA...

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner

Followers