MyDiary: Kisah CInta Siapa Ini?


Saatnya Bermula Kisah Kita




Saat detik bermula kau ku temu,
Redup wajah mu menyejukkan jiwa ku,
Mula meronta naluri lelaki ku,
Menyusun langkah mengenali mu…

Berbaris kata diselangi gelak dan tawa,
Hanya senyuman yang kau balas jua,
Sopan santun mu menggoda jiwa,
Membuat ku ingin selalu bersua…


Suatu ketika aku bertanya,
Ku ingin mengenali mu seikhlasnya,
Aku menunggu agak lamanya,
Suatu penantian yang tidak sia-sia…..

Saling mengenali dan memahami,
Rindu, dendam, benci dan sayang,
Kadang tersentuh jiwa terluka,
Menjadi warna kisah kita,

Aku bukan seorang hartawan,
Bukan jua seorang biduan,
Aku mahu menjadi seorang insan,
Yang juga ingin hidup berteman

Ku harap kau dapat mengertinya,
Kan ku usaha  namun takdir menentukannya
Jika sudah suratan bersama,
Takkan lari gunung dikejarnya…..


* ntah kenapa aku boleh tiba-tiba tulis mendealah ni???E`eh ni kisah siapa plak aku tulis ni??? Kisah aku? kau dan aku??? atau kisah kau??? hahaha.....Sedang mencuba salah satu dari bidang seni penulisan ni...tak tahu lah menarik ke tak....Macam mana??? korang lah yang nilaikan.....hehehehe...feedback balik ok! kalau tahap sengal aku tak buat lagi....kalau ok2 je...aku perbaiki ok!!!!

gambar ihsan google.com

7 comments:

  1. semoga kisah kalian berdua terus mekar berbunga :)

    ReplyDelete
  2. jika sudah suratan bersama,
    kita tetap bersama untuk selamanya..

    yg akhir tu mcm biase sngt je.. yg atas2 tu da best sangat dah!!

    ReplyDelete
  3. tu lah pasal Qyla...baru2 nak mencube je ni wat ayat2 jiwang ni..hehehe

    ReplyDelete
  4. ala.. oke la tu.. best da tu.. cuma a.samad said je awk x bole lawan.. hehe

    ReplyDelete
  5. waaa....semangat la ini mcm nak wat lagi...hehe mekacih2...!!!

    ReplyDelete

Categories

blog (37) football (23) wordlesswednesday (17) diary (11) social network (10) art (9) premierleague (9) UEFA CHAMPIONS LEAGUE (8) personal (8) religion (8) Islam (7) funny (7) nasihat/advice (7) poem (7) Chelsea FC (6) doodle (6) agama (5) review (5) Johor Tourism (4) News (4) Ramadhan (4) manchester united (4) share (4) Barcelona (3) Fashion (3) HariRaya Aidilfitri (3) Johor (3) Music (3) author (3) championsleague (3) fakta/auta (3) group (3) quotes (3) sketching (3) Filem (2) Hari Malaysia (2) La Liga (2) Maharaja lawak mega (2) Rock n Roll (2) arsenal (2) blur (2) comedy (2) community (2) horror (2) kisah seram (2) komedi (2) layar perak (2) matchday (2) merdeka parade (2) mystery (2) notes (2) politics (2) question (2) rahsia kesihatan (2) scary (2) sihir (2) skill (2) special tribute (2) teknologi (2) 2012 (1) Cinema (1) Cinta (1) Father (1) Fathers day (1) Food Poisoning (1) Grunge (1) Harimau Malaya (1) Harimau Muda (1) Holiday (1) Kepak (1) Kurt Cobain (1) Love Story (1) Melayu/malay (1) Metal (1) Music History (1) P.ramlee (1) Real Madrid (1) Setempat (1) System Of A Down (1) Tanjung Piai (1) Tourism (1) Tutorial (1) Utusan (1) accessories (1) aneh dan pelik (1) azam baru (1) bed time story (1) bedtime stories (1) business (1) bye 2011 (1) career (1) dakwah (1) david luiz (1) dedication (1) democracy (1) doa (1) entry (1) events (1) facebook (1) fanpage (1) fernando torres (1) google (1) health (1) histeria (1) ilmu hitam (1) jobs (1) kamera (1) kerabat diraja (1) lagenda (1) malay proverb (1) minda separa sedar (1) minyak guna-guna (1) perempuan wanita dan hawa (1) power oil (1) propaganda (1) road to wembley (1) sosial (1) teori konspirasi (1) terrorist (1) ubat (1) watch (1) website (1) women (1) zine (1)

MAHU MENAMBAHKAN PENDAPATAN??? INI RESOLUSINYA...

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner

Followers