MyDiary: Cinta Monyet ke Jinjang Pelamin Jua


Cinta Monyet??? Cinta monyet ni orang kata cinta zaman persekolahan/kanak-kanak dulu kan? Alah cinta main-main kononnya, siapa yang tak da mengalami cinta monyet ni??? ye lah kecik-kecik mana la tahu erti cinta..(sekarang ni da  tahu ke apa tu cinta??haa ngangaaa...) Biasalah budak-budak senang terpengaruh dengan tv sampai nak bercinta gak kecik-kecik hai cinta monyet oi...




Tapi Tidak mustahil cinta monyet tu kekal sampai ke jinjang pelamin jua akhirnya....betol tak ???
Dalam 2 minggu kebelakangan ni ada 3 jemputan kahwin yang aku terima tapi hanya dua jemputan yang aku pergi...dua jemputan dari  rakan-rakan sekolah rendah dan 1 dari sepupu aku.

Seminggu yang lepas pasangan pengantin tu dua-dua kawan sekolah rendah aku, masa sekolah dulu aku rasa mereka tu tak lah mengenali antara satu sama lain sangat tapi bila berjumpa di REUNION bekas2 pelajar sekolah terus berkawan dan tak lama KAHWIN terus...haishhh....Tahniah2.!!!

Seminggu selepas tu pulak sepupu aku yang kahwin, kisahnya dikatakan masa kecik-kecik sekolah dulu sepupu(perempuan) aku ni menolak pelawaan laki tu jadi kawan(ye kot camni citernye?) . Selepas beberapa belas tahun tak jumpa dan masing2 dah ada karier masing( sorang doktor dan sorang Engineer) berjumpa pulak masa REUNION ...tup2 KAHWIN....amboi!!!!! hahahaha...

Satu lagi Jemputan semalam, tapi aku tak dapat hadir...mereka ni pun dari satu sekolah rendah yang sama( sekolah aku gak tu) cuma berbeza Batch je...aku rasa mereka ni memang  dari sekolah kot berkawan dan akhirnya BERKAHWIN juga....
Ni contoh artis yang kahwin dari kisah cinta monyet..hehe

Apanya kebetulan daa...semua mereka ni boleh dikategorikan bermula dari CINTA MONYET ark...!!!
Yang best tu jumpa semula masa REUNION terus cepat2 kahwin tu...kebetulan..kebetulan...hahaha
Selepas ni siapa-siapa yang rasa single dan ada cinta monyet dulu-dulu  cuba2 lah JOIN REUNION sekolah-sekolah korang...mana tahu dapat jodoh ke...hahahaha Selamat Mencuba...>!!!!!

REUNION boleh jadi tempat cari jodoh gak...cube le mane tau jodoh anda di situ...hehe


KEPADA PENGANTIN2 BARU SEKALIAN DILUAR SANA SELAMAT PENGANTIN BARU DI UCAPKAN!!!!

*Gambar ihsan Google

2 comments:

  1. sweet la jgk.....anda ada cerita yg sama atau lebih menarik?

    ReplyDelete

Categories

blog (37) football (23) wordlesswednesday (17) diary (11) social network (10) art (9) premierleague (9) UEFA CHAMPIONS LEAGUE (8) personal (8) religion (8) Islam (7) funny (7) nasihat/advice (7) poem (7) Chelsea FC (6) doodle (6) agama (5) review (5) Johor Tourism (4) News (4) Ramadhan (4) manchester united (4) share (4) Barcelona (3) Fashion (3) HariRaya Aidilfitri (3) Johor (3) Music (3) author (3) championsleague (3) fakta/auta (3) group (3) quotes (3) sketching (3) Filem (2) Hari Malaysia (2) La Liga (2) Maharaja lawak mega (2) Rock n Roll (2) arsenal (2) blur (2) comedy (2) community (2) horror (2) kisah seram (2) komedi (2) layar perak (2) matchday (2) merdeka parade (2) mystery (2) notes (2) politics (2) question (2) rahsia kesihatan (2) scary (2) sihir (2) skill (2) special tribute (2) teknologi (2) 2012 (1) Cinema (1) Cinta (1) Father (1) Fathers day (1) Food Poisoning (1) Grunge (1) Harimau Malaya (1) Harimau Muda (1) Holiday (1) Kepak (1) Kurt Cobain (1) Love Story (1) Melayu/malay (1) Metal (1) Music History (1) P.ramlee (1) Real Madrid (1) Setempat (1) System Of A Down (1) Tanjung Piai (1) Tourism (1) Tutorial (1) Utusan (1) accessories (1) aneh dan pelik (1) azam baru (1) bed time story (1) bedtime stories (1) business (1) bye 2011 (1) career (1) dakwah (1) david luiz (1) dedication (1) democracy (1) doa (1) entry (1) events (1) facebook (1) fanpage (1) fernando torres (1) google (1) health (1) histeria (1) ilmu hitam (1) jobs (1) kamera (1) kerabat diraja (1) lagenda (1) malay proverb (1) minda separa sedar (1) minyak guna-guna (1) perempuan wanita dan hawa (1) power oil (1) propaganda (1) road to wembley (1) sosial (1) teori konspirasi (1) terrorist (1) ubat (1) watch (1) website (1) women (1) zine (1)

MAHU MENAMBAHKAN PENDAPATAN??? INI RESOLUSINYA...

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner

Followers