"Nasi Beriyani Kambing" Menu Popular Berbuka Puasa Di Bulan Ramadhan

   Bila datangnya ketibaan bulan yang di gelar Al-Mubarak ni pasti ramai yang mengharapkan agar Ramadhan kali ini lagi bermakna kan...??? Ye lah , Ramadhan kan merupakan bulan yang dimana setiap umat Islam diwajibkan berpuasa sebagai salah satu rukun Islam disamping berlumba2 untuk melakukan ibadah2 sunah disebabkan keberkatan dan kelebihan yang diberikan pada Ramadhan. Lagi2 orang yang macam aku ni keje sampai overtime sampai terawikh pun putus2...ada tahun tu langsung tak dapat...(pengakuan berani ni!!! huhu)  jadi bila Ramadhan datang lagi dan masih berkesempatan ni lah masanya untuk melaksanakan apa yang tak dapat dilaksanakan seperti tahun2 yang lepas....Terawikh tu salah satunya laa tapi banyak lagi ibadah2 sunat yang boleh dibuat dalam bulan puasa ni dan ganjaran pahala nya sangat besar!!! Opsss..!!! dah lari pada tajuk kiter ni, haa selain ibadah2 sunat ada perkara2 lain yang juga membuatkan Ramadhan ni sangat Istimewa!!! Bazaar Ramdhan laa, shopping raya laa, Buffet Ramadhan laa dan macam2 lagi....kat sini aku nak HIGHLIGHT kan pasal makanan sebab bila bulan puasa ni makanan arr yang paling popular betul tak??? Mana taknya mana2 pergi  mesti ada bazaar ramadhan, macam2 makanan ada, yang jarang jumpa pun boleh jumpa dalam bulan puasa ni,...Tapi dalam banyak tempat yang aku pergi atau antara makanan yang selalu aku makan bila berbuka/iftar ni ialah NASI BERIYANI KAMBING!!!
1st week puasa je da dapat Nasi Beriyani Free dari kawan sekerja yang berasal dari INDIA seorang muslim, minggu kedua  je dua kali Nasi Beriyani free gak dapat..hahaha  satu dari bazaar Ramadhan satu lagi seorang lagi mamat India Muslim bagi sebab da nak balik kampung dia kat India mari!!! Minggu ke 3 ni pulak makan kat HOTEL THE GRAND PARAGON JB ....Nasi Beriyani Kambing lagi....tapi  yang penting sekali PERCUMA sekali lagi ada yang belanja!!!! wakakakaka....nahhhh korang tengok laaa apa juadah yang disediakan kat THE GRAND PARAGON HOTEL JB ...




Tuuu diaaa...Nasi Beriyani daging kambing....menu utama beriftar !!!
sebelah kanan gambar tu Sup Gear Box + air cendol
sebelah kiri gambar diatas tu daging blackpepper dan sbgnya lah...
air ada banyak antaranya Cendol , air buah Naga dsbnyaa...
Dishes mengikut citarasa aku ni...semua diadun sikit-sikit takut tak habis...huhu

Bun roti dgn majerin tanpa gula + kuih muih yang sedap2 tapi aku cuma sempat
jamah sikit je sebab da kenyang mas ni ...
ada lagi berbagai jenis kuih muih nya antara yang aku nak tapi da habis ialah
durian goreng, cempedak gorng...dan yg sejenisnya..huhu




























































 Inilah minggu ketiga berbuka puasa  dan yang pertama di hotel untuk tahun ni...dan akan menyusul mungkin dua lagi venue....hehehe tungguuu.....errr jikalau ada sesiapa yang berminat harga Buffet Ramadhan ni adalah RM68satu kepala dan bagi kanak-kanak pula diberi 50% diskaun potongan ...sekiannn...alhamdulillahhhh....!!!!! :)

psstt.....sebenarnya byk lagi jenis makanan yg adaa di buffet ni cuma aku minat dgn nasi beriyani je bulan2 puasa ni...yelah nasi beriyani kan popularr...!!! hehe

2 comments:

  1. hehe...alhamdulillah...bkn selalu dapat peluang camni...syukur2!

    ReplyDelete

Categories

blog (37) football (23) wordlesswednesday (17) diary (11) social network (10) art (9) premierleague (9) UEFA CHAMPIONS LEAGUE (8) personal (8) religion (8) Islam (7) funny (7) nasihat/advice (7) poem (7) Chelsea FC (6) doodle (6) agama (5) review (5) Johor Tourism (4) News (4) Ramadhan (4) manchester united (4) share (4) Barcelona (3) Fashion (3) HariRaya Aidilfitri (3) Johor (3) Music (3) author (3) championsleague (3) fakta/auta (3) group (3) quotes (3) sketching (3) Filem (2) Hari Malaysia (2) La Liga (2) Maharaja lawak mega (2) Rock n Roll (2) arsenal (2) blur (2) comedy (2) community (2) horror (2) kisah seram (2) komedi (2) layar perak (2) matchday (2) merdeka parade (2) mystery (2) notes (2) politics (2) question (2) rahsia kesihatan (2) scary (2) sihir (2) skill (2) special tribute (2) teknologi (2) 2012 (1) Cinema (1) Cinta (1) Father (1) Fathers day (1) Food Poisoning (1) Grunge (1) Harimau Malaya (1) Harimau Muda (1) Holiday (1) Kepak (1) Kurt Cobain (1) Love Story (1) Melayu/malay (1) Metal (1) Music History (1) P.ramlee (1) Real Madrid (1) Setempat (1) System Of A Down (1) Tanjung Piai (1) Tourism (1) Tutorial (1) Utusan (1) accessories (1) aneh dan pelik (1) azam baru (1) bed time story (1) bedtime stories (1) business (1) bye 2011 (1) career (1) dakwah (1) david luiz (1) dedication (1) democracy (1) doa (1) entry (1) events (1) facebook (1) fanpage (1) fernando torres (1) google (1) health (1) histeria (1) ilmu hitam (1) jobs (1) kamera (1) kerabat diraja (1) lagenda (1) malay proverb (1) minda separa sedar (1) minyak guna-guna (1) perempuan wanita dan hawa (1) power oil (1) propaganda (1) road to wembley (1) sosial (1) teori konspirasi (1) terrorist (1) ubat (1) watch (1) website (1) women (1) zine (1)

MAHU MENAMBAHKAN PENDAPATAN??? INI RESOLUSINYA...

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner

Followers